Elektrische vloerverwarming

Bent u op zoek naar Elektrische vloerverwarming voor in uw huis? Het is niet alleen te gebruiken in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer, badkamer of keuken. Met behulp van onze vloerverwarming op elektriciteit is het mogelijk om kamers onafhankelijk van de CV te verwarmen.

Wilt u zich graag informeren over de mogelijkheden? Kies dan voor de elektrische vorm van vloerverwarming van Electric Comfort! We geven u graag professioneel advies over de mogelijkheden die ons systeem te bieden heeft. De vloerverwarming is slechts ca. 3 á 4mm dun en kan hierdoor eenvoudig en snel geplaatst worden. Aangezien de mat dicht onder het oppervlakte ligt, kunnen vloeren razendsnel verwarmd worden.

Wilt u de vloerverwarming toch graag laten plaatsen door een professional? Maak dan gebruik van onze legservice! Neem hiervoor contact met ons op. Dan zorgen wij ervoor dat uw elektrische vloerverwarming geplaatst wordt.

Toepassingen van Elektrische vloerverwarming

Al 13 jaar installeren wij op professionele wijze elektrische vloerverwarming. De wens van u als klant staat hierbij altijd centraal. Wanneer u kiest voor onze vloerverwarming voor elektriciteit, zorgen wij ervoor dat deze perfect aansluit bij de ruimte waarin de verwarmingselementen geplaatst worden.

Zo kiest u bij ons altijd voor de allerbeste oplossing. Wie gebruik maakt van elektrische vloerverwarming is in staat om iedere ruimte onafhankelijk van de centrale verwarming op te warmen. Wij hebben vele ruimtes voorzien van onze elektrische vloerverwarmingen. Denk hierbij aan:

  • Woonkamers;
  • Keuken;
  • Badkamers;
  • Kantoren;
  • Binnenvaartschepen.

Hoe werkt elektrische vloerverwarming?

Vloerverwarming op elektriciteit bestaat uit een set dunnen matten van maximaal 4mm. De matten zijn voorzien van stroomdraden.  De hoge weerstand zorgt ervoor dat warmte wordt afgegeven aan de bovenliggende vloer. Deze warmte wordt vervolgens evenredig verdeeld, waardoor de vloer in de gehele ruimte wordt verwarmd.

Wilt u de comfort ervaren van een verwarmde woning? Kies dan voor elektrische vloerverwarming voor een houten vloer of bijvoorbeeld laminaat. Het is een schone en onderhoudsvrije manier om uw woning te verwarmen. Voor in de keuken en badkamer is een verwarming die in de vloer is weggewerkt tevens erg veilig. De warmte wordt comfortabel verdeeld. Het is een hygiënische en snelle manier en de vloerverwarming kunnen wij helemaal onzichtbaar voor u installeren.

Elektrische vloerverwarming prijs

Bent u van plan om Elektrische vloerverwarming te kopen? Het is lang niet altijd duurder in het gebruik dan vloerverwarming met water en een conventionele centrale verwarming. De installatie is over het algemeen echter goedkoper, omdat de installatie minder ingrijpend is.

Voordelen van vloerverwarming op elektriciteit

De elektrische vloerverwarming van Electric Comfort heeft een aantal voordelen. Dit heeft niet alleen te maken met warmte en comfort. Onze systemen zijn bijvoorbeeld ook heel eenvoudig te installeren en programmeren. Het wordt onder de vloer aangebracht, waardoor het onzichtbaar is. Bovendien is het onderhoudsvrij, geruisloos en levert het een zeer hoog rendement af.

Voordelen op een rij:

  • Eenvoudige installatie
  • Zelf te programmeren
  • Onderhoudsvrij
  • Geruisloos
  • Duurzaam systeem

Een ander belangrijk punt is het hoge rendement dat wordt geleverd. Daarnaast werkt de elektrische vloerverwarming zonder aangesloten te hoeven worden op radiatoren en leidingen. Dit bespaart een hoop ruimte. Daarnaast zorgt het voor een efficiëntere verwarming dan traditionele systemen.

Waarom elektrische vloerverwarming aanleggen?

We krijgen vaak de vraag waarom mensen elektrische vloerverwarming moeten laten leggen. De belangrijkste reden is dat het voor een behaaglijk gevoel zorgt. Daarnaast is het ook nog eens zeer eenvoudig te leggen. Een ander voordeel is dat het zeer eenvoudig te leggen is. Sommige mensen willen de vloerverwarming graag zelf leggen. Dan is dit de beste keuze. Dat mensen er alsnog voor kiezen om het te laten door een professional is logisch. Dan weet je immers zeker dat het goed wordt gelegd. Daarnaast is het een voordeel dat je het over je oude vloer heen kunt leggen.

Is er isolatie nodig onder elektrische vloerverwarming?

Of het nodig is om isolatie aan te brengen is afhankelijk van de ruimte waarin de vloerverwarming wordt geïnstalleerd. Bij installatie van vloerverwarming in een niet-geïsoleerde ruimte adviseren wij om een isolatie onder de vloerverwarming te leggen. Voor meer informatie over geschikte isolatiematerialen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Hoe wij de verwarming elektrisch aanleggen

Wij werken met een minimale opbouwhoogte van 6 millimeter, waardoor het mogelijk is om ook uw vloer van vloerverwarming te voorzien. We brengen eerst 3 millimeter Nibolay kurk aan, zodat uw vloer snel opwarmt. U bereikt hierdoor namelijk veel sneller de ingestelde temperatuur.

We brengen de warmte aan op de plek die u wenst: dit kan gewoon de vloer zijn, maar ook aan de wand is het mogelijk. Daarnaast bepaalt u zelf de duur. We leveren u er een digitaal programmeerbare thermostaat bij, zodat u wanneer u maar wilt de vloer en de ruimte kunt verwarmen. Uiteraard hebben we ook isolatie die dikker is als 3 mm. Vraag naar de mogelijkheden van onze elektrische vloerverwarming.

Infrarood vloerverwarming
Laminaat vloerverwarming
Laminaat vloerverwarming
tapijt-vloerverwarming
Tapijt vloerverwarming

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wilt u meer weten over de kosten? Vraag dan nu een offerte aan en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Wie weet geniet u binnenkort wel van onze elektrische vloerverwarming!