Tapijt en vloerverwarming zijn een gouden combinatie, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht. Vloerverwarming onder tapijt is uitermate geschikt voor een behaaglijke temperatuur in de slaapkamer, in de woonkamer of in andere ruimtes in het huis. Dankzij deze onzichtbare stralingswarmte wordt het vloeroppervlak egaal warm.

Tapijt zorgt voor een goede akoestiek in huis. Hiernaast is het uitermate geschikt als geluidsdemper. Dit is prettig wanneer u bijvoorbeeld in een appartementencomplex woont met (onder)buren. Bent u op zoek naar een heerlijk verwarmde ruimte? Dan kan tapijtverwarming is de perfecte oplossing zijn! 

tapijt-vloerverwarming-Electric-Comfort
Tapijt-verwarming-Electric-Comfort
tapijt-vloerverwarming

Een elektrische vloerverwarming als tapijtverwarming: hoe werkt het?

Om tapijtverwarming aan te leggen, wordt er eerst een ondertapijt aangelegd op de vloer. Dit ondertapijt vormt een goede basis om de verwarmingsdraden op aan te leggen. Vervolgens wordt er aluminiumfolie aangebracht om voor een goede verdeling van de warmte door de hele gewenste ruimte te zorgen. Dankzij het aluminiumfolie wordt de warmte gelijkmatig over het hele oppervlak verdeeld. Gegarandeerd warme voeten!

Tapijt vloerverwarming kan toegepast worden als hoofd- of als bijverwarming. Afhankelijk van de gewenste toepassing leggen de monteurs de verwarmingsdraden dichter bij elkaar of verder van elkaar verwijderd. De verwarmingsdraden worden op gelijke afstand van elkaar aangebracht op de grond, in een geslingerd patroon. Met een aangebrachte thermostaat met vloersensor kan op elk moment de gewenste temperatuur ingesteld worden.

Verwarming van uw tapijt: dit zijn de voordelen!

Een verwarmd tapijt kent verschillende voordelen:

  • Behaaglijke warmte in alle gewenste ruimtes;
  • De mogelijkheid om het aan te leggen als hoofd- of bijverwarming;
  • Een goede akoestiek in huis;
  • Werkt goed als geluidsdemper.

Het is belangrijk om te weten of uw tapijt geschikt is voor vloerverwarming. Ons team van specialisten adviseert u hier graag over!

Elektrische tapijtverwarming van Electric Comfort

Wij van Electric Comfort helpen u graag in uw keuze voor het juiste soort elektrische vloerverwarming. Heeft u een ander soort vloer? U kunt bijvoorbeeld voor laminaatvloeren ook bij ons terecht voor laminaat vloerverwarming en voor parketvloeren voor parket vloerverwarming. Heeft u vragen? Wij staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden!

Vraag gemakkelijk online een offerte aan via het aanvraagformulier en wie weet geniet u binnenkort ook van de fijne warmte in huis dankzij uw nieuwe tapijtverwarming!

Electric Comfort: uw specialist in elektrische vloerverwarming.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wilt u meer weten over de kosten van elektrische vloerverwarming? Vraag dan nu een offerte aan en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Wie weet geniet u binnenkort wel van onze elektrische vloerverwarming!