Scheepvaart vloerverwarming

Vele schepen hebben wij de afgelopen jaren van vloerverwarming mogen voorzien, zowel nieuwbouw, als renovatie van de woning of het stuurhuis. Bij nieuwbouw gaat het vooral om de woonkamer, de keuken , de badkamer en de hal. Ook werden er slaapkamers voorzien van onze vloerverwarming.

Indien de eindafwerking van de vloer tapijt/laminaat is gebruiken wij veelal onze folies, welke slechts 0,3 mm dik zijn. Deze hebben wij in banen van 50 cm of 100 cm breed, in elke gewenste lengte en diverse sterktes. Op een ondervloer van Egalsoft rollen wij de elementen uit en bevestigen wij deze met de thermostaat. Hiermee kunt u op elk gewenst tijdstip de juiste temperatuur in de ruimte hebben.

Wanneer er gekozen wordt voor een natuursteen/tegelvoer, gebruiken wij onze verwarmingsdraden. Deze worden op een dan al niet geïsoleerde vloer aangebracht, op de plekken die men graag verwarmd wil hebben. Als hoofd verwarming wordt ca. 90 % van het oppervlak voorzien van onze draden, welke ca. 2 mm dik zijn. Na het aanbrengen van de draden worden deze afgegoten met egaline , en voorzien van een sterk polyesterdoek. Hiermee wordt een strak oppervlak gecreëerd, waarop de tegelzetter de volgende dag de tegels of het natuursteen kan aanbrengen. In het stuurhuis wordt zowel tapijt als pvc aangebracht.

Indien er tapijt aangebracht gaat worden, zullen wij er eerst ondertapijt aanbrengen. Hierop worden de verwarmingselementen aangebracht, welke vervolgens afgeseald worden met aluminiumfolie. Nadien wordt een thermostaat aangebracht waarmee op eenvoudige wijze de temperatuur geregeld kan worden.

Wanneer een PVC vloer gewenst is zullen de draden op de vloer bevestigd worden en nadien afgegoten met egaline, zodat een mooi strak oppervlak verkregen wordt waarop het PVC verlijmd kan worden. Ook hebben wij in onze webshop speciale voetenmatten welke speciaal op maat zijn gemaakt voor uw stuurstoel.

Raamtracing

Deze wordt toegepast ter voorkoming van vocht op de aluminium profielen, waardoor de raambakken vocht gaan opnemen en hierdoor beschadigd raken. Door het aanbrengen van deze tracing rond om het profiel zal de temperatuur van het aluminium hoger worden dan de temperatuur binnen en zal er derhalve geen condens meer optreden. Over het algemeen en investering die zich snel terugverdiend.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wilt u meer weten over de kosten van vloerverwarming voor schepen? Vraag dan nu een offerte aan en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. voor het leggen van scheepvaart vloerverwarming