Wegdekverwarming

Door het wegdek van uw oprit vrij te houden van ijs, ijzel en sneeuw, door op eenvoudige wijze een wegdekverwarming te plaatsen, zorgt u voor een optimale veiligheid van uw medewerkers, bezoekers, klanten en bewoners. Zout strooien is niet meer nodig, waardoor tevens het milieu bespaard blijft.

Toepassing van wegdekverwarming

Wegdek- of opritverwarming is een elektrische installatie die onder het wegdek wordt aangelegd. Dit wegdek kan bestaan uit: asfalt, beton of klinkers. De toepassing vindt plaats op bruggen, trappen, toegangswegen naar parkeergarages, laadplatforms, laadkuilen, openbare trottoirs, toegangswegen bij banken (pinautomaten), ziekenhuizen, openbare gebouwen, autowasstraten en particuliere opritten.

Aanleg verwarming voor wegdek

Tijdens het aanleggen van de oprit kunnen de verwarmingselementen reeds aangebracht worden, waarna deze nadien worden voorzien van beton, asfalt of klinkers. Ook in bestaand wegdek kan veelal nog wegdekverwarming aangebracht worden. Met behulp van een diamantzaag wordt (stofvrij) een sleuf gemaakt, waarna een flexibele kabel vlak onder het wegdek of trappen wordt geplaatst. De regelapparatuur, waaronder een sensor, werkt zeer nauwkeurig en zal pas worden geactiveerd als er sneeuw of ijs op komt te liggen. Het inschakelen van de verwarming gebeurt alleen wanneer de vooraf ingestelde waarden van luchtvochtigheid en temperatuur dit vereist. De combi-sensor is het hart van de installatie, deze bepaalt aan de hand van een continue meting van temperatuur en vocht wanneer de installatie zich automatisch in- en uitschakelt. Een separate begrenzer in het regelcircuit zorgt ervoor dat de installatie blokkeert bij een temperatuur boven +5°C of door een vuile sensor. Zonder deze begrenzer zou onnodig stroomverbruik optreden.

Vermogen van de verwarming

Het benodigd vermogen is minimaal 250W/m2. Voor Nederland gelden bepaalde vermogenswaarden voor beton, asfalt, klinkers en kunststof. (Electric Comfort zal u hierin adviseren). Doordat het systeem maar een beperkte tijd is ingeschakeld zal het verbruik relatief laag zijn. Gemiddeld is de installatie op jaarbasis effectief ca. 150 uur ingeschakeld. Bij een te laag vermogen zou het ontdooien van het wegdek te traag op gang komen, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Wegdekverwarming onderhouden

De elektrische installatie in het wegdek is volkomen onderhoudsvrij en gaat net zolang mee als het gebouw. De wegdeksensor moet alleen zo nu en dan worden gecontroleerd. U kunt zich abonneren op een onderhoudscontract, zodat elk jaar in de maand september of oktober uw installatie wordt nagelopen. Bladeren, zand en rubberresten kunnen de werking verhinderen. Bij aanvang van het winterseizoen dienen die te worden verwijderd.

 

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wilt u meer weten over de kosten van elektrische vloerverwarming? Vraag dan nu een offerte aan en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Wij sturen u vervolgens een op mat gemaakte offerte voor het leggen van wegdekverwarming.