Infrarood vloerverwarming

Infrarood vloerverwarming

Bent u op zoek naar infrarood vloerverwarming? Vloerverwarming op infrarood biedt diverse voordelen en is bruikbaar onder verschillende soorten vloerbedekking, waaronder laminaat, tapijt en parket. Met deze vloerverwarmingselementen wordt de warmte in de gehele ruimte gelijkmatig verdeeld, waardoor de temperatuur overal aangenaam is. Wilt u IR vloerverwarming en tevens een nieuwe laminaat of click pvc vloer ? Bij Electric Comfort kunt u hiervoor uitstekend terecht.

Waarom infrarood vloerverwarming laten aanbrengen?

De infrarood vloerverwarming van Electric Comfort verwarmt de vloer op een veilige en efficiënte wijze.  Wij werken met infrared heating film. Dit is een 0,3 mm dunne folie die onder uw laminaat of parket of click pvc vloer ligt. Dit betekent dan ook dat de vloer minimaal wordt opgehoogd.

Middels een digitale programmeerbare thermostaat kunt u op de door uw gewenste tijd de vloer/ruimte op de ideale temperatuur brengen. Aangezien de folies direct warm worden, is de vloer snel opgewarmd, in een half 3 of 4 graden, afhankelijk welk vermogen folie er is aangebracht. De infrarode vloerverwarming is in verschillende ruimtes te leggen en aangezien deze per kamer regelbaar is, geniet u altijd van een optimaal verwarmde vloer.

Er is geen breekwerk nodig om onze verwarmingselementen te leggen, dus overal waar u wilt, kunt u genieten van de infrarood vloerverwarming. 

Waarom infrarood verwarming

Waar komt vloerverwarming op infrarood vandaan?

Infrarood verwarming is vooral bekend als terrasverwarming. Bij cafés, restaurants en sportverenigingen worden de terrassen vaak verwarmd met infrarode verwarming. Het zorgt ervoor dat de ruimte snel warm is en goed op temperatuur blijft. Infraroodverwarming kan echter ook goed gebruikt worden als laminaat of parket of click pvc vloerverwarming.

Het biedt u een aangename warmte, waarbij niet alleen de vloer maar ook de hele ruimte behaaglijk warm zal zijn. Infraroodvloerverwarming biedt veel voordelen. Het kan overal geplaatst worden, dus zowel in oude huizen als in nieuwe woningen. 

Aangename warmte dankzij infrarood vloerverwarming

Vloerverwarming in de vorm van infrarood vloerverwarming zorgt voor een aangename en comfortabele warmte. Niet alleen de vloer zal warm aanvoelen, maar de gehele ruimte zal heerlijk warm zijn. Een groot voordeel van dit soort vloerverwarming is dat de ruimte snel wordt verwarmd. Bovendien blijft de ruimte goed op temperatuur. Wij leveren de infrarood folies in drie verschillende vermogens per vierkante meter:
 • 100 watt per m²;
 • 130 watt per m²;
 • 160 watt per m².

Van dure huizen tot algemeen gebruik

Infrarode vloerverwarming wordt al een lange tijd gebruikt voor het opwarmen van de vloer. In het verleden zagen we dit echter voornamelijk in dure huizen, penthouses en villa’s. De afgelopen jaren is het echter steeds verder ontwikkeld, waardoor het een stuk voordelig is geworden, waardoor dit nu voor iedereen beschikbaar is. De folie die Electric Comfort gebruikt wekt warmte op, wat wordt opgenomen door de bovenliggende vloer. Door de ontwikkelingen van de afgelopen jaren is de opwarmtijd al teruggebracht naar 15 tot 30 minuten.

Voordelen infrarood vloerverwarming

Wanneer u kiest voor Electric Comfort, ervaart u de volgende voordelen:

 • Efficiënte warmteverdeling
 • Programmeerbare temperatuurregeling
 • Per ruimte in te stellen
 • Hoge kwaliteit
 • Jarenlange ervaring
 • Klantvriendelijke service
 • Levering en aanbrengen van diverse merken vloeren
 • Aanbrengen van plinten
 • Werkend opleveren van de vloerverwarming
 • Afdoppen van bestaande radiatoren
 • Aanvaardbare prijzen
 • Comfortabel gevoel
 • Onderhoudsvrij

Ten eerste staat Electric Comfort voor het bieden van een hoge kwaliteit. We staan voor 100% achter onze elektrische/infrarood vloerverwarming, waarmee we u een comfortabel gevoel bezorgen. Al dertien jaar leveren en installeren wij elektrische vloerverwarming. Van keukens en badkamers tot kantoren en schepen: al vele plekken hebben wij met veel plezier voorzien van onze vloerverwarming.

Hiernaast staan we bekend om onze klantvriendelijke service en aanvaardbare prijzen. U kunt bij ons terecht voor aantrekkelijke prijzen voor zowel de installatie van de infrarood vloerverwarming als in het energieverbruik wanneer het systeem eenmaal is gelegd.

Voordelen infrarood vloerverwarming

Infrarood vloerverwarming onder parket en laminaat

Onder parket en laminaat maken we gebruik van infrarood verwarming. Hiervoor gebruiken we infrared heating film. Dit folie ligt onder de vloer en wordt verbonden met de thermostaat. Infrarood verwarming is een ideale oplossing voor een elektrische vloerverwarming. Het folie is namelijk flinterdun waardoor uw vloer minimaal omhoog komt. Daarnaast kan de infrarood vloerverwarming geleverd worden met verschillende vermogens per m2. Hierbij kunt u denken aan vermogens variërend van 80 watt per m2 tot 200 watt per m2.

Vloerverwarming bij bestaande inrichting

Wanneer u in uw bestaande huis of tijdens nieuwbouw kiest voor laminaat vloerverwarming, dan leggen wij graag voor u de infrarode verwarming. Wij hebben jarenlange ervaring in het leggen van vloerverwarming en we kunnen u als geen ander van deskundig advies voorzien als het gaat om infraroodverwarming. U kunt zelf bepalen waar u wel en niet de vloer wilt verwarmen. Wij kunnen gescheiden zones voor u maken van de infrarood vloerverwarming, die u onafhankelijk van elkaar kunt instellen.

Waaronder kan infrarood vloerverwarming gebruikt worden?

De afgelopen jaren hebben wij onder verschillende soorten infrarood vloerverwarming gelegd. Door de toepassing is het namelijk onder meerdere vloertypen te leggen. Hierbij kan gedacht worden aan onder meer laminaat en tapijt, maar ook tegels en PVC. Wanneer u kiest voor Electric Comfort, kunnen wij tevens de bovenliggende vloer voor u leggen. Neem hiervoor contact op met een van onze specialisten.

Infrarood vloerverwarming verbruik en kosten

Bij het berekenen van de kosten in onderstaand voorbeeld gaan wij er vanuit dat de juiste isolatie gelegd is. 

Als voorbeeld nemen we een woonkamer van 40 m2.

 • Hiervan zal ca. 35 m2 verwarmd worden, geïnstalleerd vermogen 4550 KW
 • Het aantal verbruiksdagen stellen wij op 200 dagen omdat de zomerdag hiervan geen gebruik wordt gemaakt.
 • Aantal uren per dag: stel 14 uur en de prijs per KW stellen wij op € 0,20
 • Indien de ruimte op temperatuur is, zal deze ca. 30 % van de tijd stroom vragen.
 • Totaal 4,55 x 200 x 14 x € 0,20 x 0.3 = € 764,40 per jaar

Infrarood vloerverwarming als hoofdverwarming

Veel mensen vragen zich af of de infrarood matten gebruikt kunnen worden als hoofdverwarming. Of dit mogelijk is, hangt af van een aantal zaken. Het belangrijkste punt is hierbij de isolatie van de woning. Des te beter de isolatie van het huis of appartement, des te minder vermogen er nodig is voor het verwarmen van de ruimte.

Wanneer infrarood vloerverwarming als hoofdverwarming wordt ingezet, scheelt dit veel ruimte aangezien radiatoren niet altijd meer nodig zijn. Als de isolatie van de woning goed geregeld is, worden deze zelfs geheel overbodig.

Vloerverwarming-voor-houten-vloer

Gasloze verwarming van de woning

Voor het verwarmen van de vloer is geen gas meer nodig. Dit komt omdat ze op elektriciteit werken. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar door het gebruik van stroom in plaats van gas, is het veel sneller op temperatuur. Hierdoor bespaart u al snel op de energierekening. U heeft de CV-ketel namelijk helemaal niet meer nodig voor het verwarmen van de woning!

Vloerverwarming bij bestaande inrichting

Wanneer u in uw bestaande huis of tijdens nieuwbouw kiest voor laminaat vloerverwarming, dan leggen wij graag voor u de infrarode verwarming. Wij hebben jarenlange ervaring in het leggen van vloerverwarming en we kunnen u als geen ander van deskundig advies voorzien als het gaat om infraroodverwarming. U kunt zelf bepalen waar u wel en niet de vloer wilt verwarmen. Wij kunnen gescheiden zones voor u maken van de infrarood vloerverwarming, die u onafhankelijk van elkaar kunt instellen.

Infrarood vloerverwarming nadelen

Een van de grootste nadelen van infrarood vloerverwarming is dat de folies zeer nauwkeurig gelegd moeten worden voor het beste resultaat. Zo kan het namelijk voorkomen dat er koude zones zijn als ze niet goed worden gelegd. In de woonkamer is de vloer lekker warm, maar in de eethoek heeft u ineens koude voeten.

Infrarood vloerverwarming laten leggen

Wilt u graag meer weten over infrarood verwarming? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ook online een offerte bij ons aanvragen voor het laten plaatsen van infrarood vloerverwarming en de laminaat/click pvc vloer van uw keuze.

Vraag een offerte aan

Wilt u graag meer weten over infrarood verwarming? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over infraroodverwarming. Uiteraard kunt u ook online een offerte bij ons aanvragen voor infrarood vloerverwarming.