Infrarood vloerverwarming

Laminaat vloerverwarming

Laminaat vloerverwarming onder uw laminaat vloer of parket? Bij Electric Comfort kunt u terecht voor verwarming onder de vloer in combinatie met verschillende vloeren. Als specialist in vloerverwarmingen weten wij namelijk als geen ander hoe we deze bij u thuis kunnen leggen. Met behulp van een goede thermostaat heeft u dankzij laminaat vloerverwarming altijd de gewenste ruimte op het juiste tijdstip heerlijk verwarmd. 

In onze showroom hebben we verschillende soorten laminaat en click pvc staan waar u een keuze uit kunt maken. Kom langs bij Electric comfort!

Nooit meer koude voeten met laminaat vloerverwarming

Verwarming van uw vloer is een uitkomst en zorgt voor een hoog warmtecomfort. Laminaat vloerverwarming verwarmt namelijk niet alleen de vloer, maar ook de leefruimte. Uiteraard kunt u zelf beslissen in welke ruimtes u de vloerverwarming aanzet. Hiervoor maken wij gescheiden zones die u apart van elkaar kunt instellen.

Zo kunt u bijvoorbeeld de laminaatverwarming op uw werkkamer onafhankelijk van de verwarming van de slaapkamer. Daarbij heeft u met laminaat vloerverwarming geen radiatoren meer nodig. Dit is ook ideaal als u een nieuwe vloer gaat leggen. U heeft namelijk geen last van lastige leidingen van radiatoren waar u omheen moet werken. Hierdoor kan zowel het laminaat als de verwarming makkelijk aangelegd worden op de vloer.

Vloerverwarming onder laminaat aanbrengen

Een verwarming onder uw vloer kan in principe overal worden aangebracht. Voor particulieren en bedrijven kunnen we laminaat vloerverwarming bij zowel bestaande bouw als bij nieuwbouw plaatsen. Mocht u geïnteresseerd zijn, maar bestaat uw vloer uit parket? Wij bieden tevens parket vloerverwarming aan!

Het aanbrengen van de verwarming onder uw laminaatvloer gaat als volgt:

  • Het aanbrengen van de isolerende ondervloer van minimaal 6mm dik – het liefst brengen wij waar mogelijk meer isolatie aan;
  • Plaatsing van de infrarood vloerverwarming;
  • Aanbrengen van PE folie tegen optrekkend vocht;
  • Koppeling aan de thermostaat;
  • Plaatsing van het de gehele vloer.

Alle vloerverwarming onder laminaat wordt met grote zorg geplaatst waar u dit wenst.

Geschikt isolatiemateriaal en temperatuur vloerverwarming

Laminaat en vloerverwarming gaan goed samen, maar u moet rekening houden met het isolatiemateriaal. Het isolatiemateriaal moet namelijk een hoge warmteweerstand hebben, wat er voor zorgt dat de verwarming van de vloer het beste werkt. Dit is ook de reden waarom wij hier speciaal materiaal voor gebruiken, namelijk HeatBlok of Styrodur isolatieplaten.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat laminaat is gemaakt van hout. Hierdoor zet het uit of krimpt het bij verandering van de vloerverwarming temperatuur. Daarom is het van belang dat u uitkijkt met grote temperatuurschommelingen. Zet de verwarming altijd geleidelijk omhoog of omlaag en bijvoorbeeld nooit hoger dan 28°C en nooit lager dan 15 °C. Hiermee voorkomt u dat laminaat bol gaat staan door te hoge temperatuur.

Beste vloer voor verwarming

Laminaat geschikt voor vloerverwarming moet dus goed de warmte kunnen geleiden en een goede onderlaag hebben. Hierdoor is een geschikte vloer voor deze warmte PVC-laminaat. Dit is een soort kunststof dat door een lage warmteweerstand de warmte van verwarming in de vloer efficiënt kan afgeven. Daarbij is PVC op afstand nauwelijks van echt hout te onderscheiden.

In tegenstelling tot laminaat vloerverwarming, moet click pvc aan bepaalde eisen voldoen. Dit heeft te maken met de dikte van het product en de combinatie van vloerverwarming en ondervloer. Wilt u weten of uw vloer geschikt is voor vloerverwarming? Neem dan contact met ons op!

Laminaat vloerverwarming kopen bij Electric Comfort

Bent u geïnteresseerd in deze verwarming van de vloer of andere soorten elektrische vloerverwarming? Ontvangt u graag meer informatie hierover? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Voor de prijzen kunt u via het onderstaande formulier een offerte opvragen voor laminaat vloerverwarming.

Vraag uw offerte aan voor een laminaat vloerverwarming!