Vloerverwarming onder de houten vloer nodig? Electric Comfort is uw partner in het leggen van vloerverwarming onder een houten vloer, maar ook voor andere vloeren kunt u bij ons terecht. Wij zijn zeer gespecialiseerd in het leggen van een vloerverwarming bij u thuis. De vloerverwarming voor uw houten vloer heeft een thermostaat, zodat u deze in verschillende kamers onafhankelijk van elkaar kunt bedienen.

Vloerverwarming houten vloer: optimaal warmtecomfort

Met een vloerverwarming onder een houten vloer kunt u genieten van warme voeten, het hele seizoen lang. Naast warme voeten, verwarmt deze verwarming ook de complete leefruimte. Door middel van een thermostaat heeft u de mogelijkheid om kamers apart van elkaar te verwarmen. Dit is niet alleen handig, maar is ook nog eens energiezuinig.

Electric comfort is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in het professioneel installeren van diverse typen vloerverwarming. Een houten vloer is hier dan ook prima voor geschikt, in tegenstelling tot wat mensen vaak denken. Echter, dient men wel met een paar aspecten rekening te houden, deze lichten wij hieronder uit.

Wilt u meer weten? Vraag een offerte aan.

Vloerverwarming onder uw houten vloer? Kan dat?

Wanneer u kiest voor een vloerverwarming voor een houten vloer, dient men te letten op het type hout. Niet elk soort hout is hiervoor geschikt. Hout is een natuurproduct, wat betekent dat het krimpt en uitzet bij een wisseling van temperaturen. Een lamelplank is in dit geval het beste geschikt, omdat dit een samengestelde plank is die tot wel 70% minder reageert op de temperatuur. Daarnaast kan een vloerverwarming ook goed onder een eiken vloer.

Daarnaast is het voor een houten vloer belangrijk dat er niet te dikke planken worden gekozen. Hierdoor kan de warmte niet door de planken heen. Laat u bovenal goed informeren over de mogelijkheden voor vloerverwarming met houten vloeren.

Hoe brengen wij vloerverwarming onder houten vloeren aan?

Wij zijn al vele jaren gespecialiseerd in het plaatsen van vloerverwarmingen onder alle soorten vloeren, zowel in nieuwbouw als bestaande bouw. De vloerverwarming met houten vloer kunnen wij niet alleen in huis, maar ook in bedrijfsruimtes installeren.

Wanneer u een vloerverwarming onder uw houten vloer professioneel laat leggen door Electric Comfort, doorlopen wij de volgende stappen:

  • PE folie aanbrengen – dit is tegen optrekkend vocht;
  • Isolatieplaten aanleggen;
  • De infrarood verwarming plaatsen.

Hierna wordt een koppeling gemaakt met de thermostaat, zodat u zelf de verwarming van de vloer kunt regelen. Deze kunnen we zelfs zo instellen dat u kamers onafhankelijk van elkaar kunt instellen. Vervolgens leggen wij met zorg uw nieuwe houten vloer, waar u dit maar wenst. Uiteraard kunnen wij ook samenwerken met uw plaatselijke parketteur

Een nieuwe houten vloer? Vloerverwarming is een verstandige keuze

Het is dus belangrijk bij een vloerverwarming onder houten vloeren dat het hout een goede onderlaag heeft en de planken niet te dik. Omdat hout van nature uitzet of krimpt bij verschillende temperaturen is het van belang de temperatuur altijd geleidelijk op te voeren. Zet uw vloerverwarming dan ook nooit warmer dan 28°C en nooit lager dan 15°C.

Daarnaast is het belangrijk dat de vloer voorzien is van het juiste isolatiemateriaal. De warmte van de vloerverwarming moet omhoog, zodat het de ruimte kan verwarmen. Hiervoor gebruiken we speciale isolatieplaten, zodat de warmte niet blijft hangen onder de vloer.

Kosten vloerverwarming houten vloer

Wilt u graag vloerverwarming onder uw houten vloer? Dan staat Electric Comfort voor u klaar. Vloerverwarming is duurzamer dan gewone verwarming en zorgt voor een geleidelijke verwarming van de ruimte. Het is van meerdere factoren afhankelijk wat de kosten van vloerverwarming onder een houten vloer zijn. Vraag daarom een offerte aan en bekijk wat er voor u mogelijk is!

Vloerverwarming houten vloer laten leggen door Electric Comfort

Een verwarming onder de houten vloer is een slimme en duurzame keuze. Niet gek dat al velen kiezen voor dit soort verwarming in plaats van traditionele radiatoren. Heeft u een ander type vloer? Bij Electric Comfort kunt u ook terecht voor andere soorten elektrische vloerverwarming.

Wilt u hier meer over weten? U kunt dan eenvoudig contact met ons opnemen door ons te bellen op 06 494 174 48 of te mailen naar [email protected]. Voor een indicatie van de prijzen kunt u onderstaand offerteformulier invullen. Wij nemen dan contact met u op voor een vloerverwarming houten vloer.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wilt u meer weten over de kosten van elektrische vloerverwarming? Vraag dan nu een offerte aan en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Wie weet geniet u binnenkort wel van onze elektrische vloerverwarming!