Tegelverwarming

Wilt u tegel vloerverwarming laten leggen? Of u nu wilt genieten van vloerverwarming in uw keuken, badkamers of andere ruimte, Electric Comfort helpt u graag bij een professionele installatie van de verwarming. Vergroot uw comfort met de luxe van uw eigen vloerverwarming, speciaal ontworpen voor tegels en steen.

Tegelverwarming

Tegels en steen vormen het meest functionele en efficiënte type vloer voor tegel vloerverwarming. Dit komt dankzij de hoge thermische geleidbaarheid. Het materiaal houdt ook warmte goed vast waardoor het systeem efficiënt is, omdat het snel opwarmt en de vloer dan met minder energie warm houdt.

Vloerverwarming onder tegels of steen is vooral gewenst in badkamers, keukens en ruimtes met veel warmteverlies. Vanwege de uitstekende thermische eigenschappen die ze bezitten, veranderen ze uw vloer snel en energiezuinig in een verwarmde vloer. Het materiaal houdt ook warmte goed vast waardoor het systeem efficiënt is, omdat het snel opwarmt en de vloer dan met minder energie warm houdt.

Onze werkwijze

Nadat met de klant is overlegd of de vloerverwarming als hoofd- of bijverwarming in bijv. de woonkamer, serre, kantoor of praktijkruimte aangebracht dient te worden, wordt bekeken welke oppervlakten verwarmd moeten worden. Veelal is het niet nodig om onder grote kasten en dressoirs, vloerverwarming aan te brengen, omdat hier toch niet gelopen wordt. Als eerste wordt er een eventuele isolatielaag aangebracht, veelal Thermo-Acousticork, daarna begint de monteur met het leggen van de verwarmingsdraden.

Samen met u bespreken we welke oppervlakten u wilt verwarmen. Vervolgens adviseren wij u waar wel of niet tegelverwarming moet worden aangebracht. Heeft u bijvoorbeeld een praktijkruimte met grote kasten, dan is het niet nodig om onder deze kasten vloerverwarming aan te leggen.

 

Hoofd- of bijverwarming

De tegel vloerverwarming wordt afhankelijk van de toepassing als hoofd- of bijverwarming verder of korter bij elkaar gelegd. Wanneer de verwarmingsdraden zijn aangebracht wordt er controleapparatuur geplaatst om eventuele beschadigingen door derden te constateren totdat de natuursteen of tegels zijn gelegd.

Hierna zal er een dun laagje egaline (NC 160) over de draden aangebracht worden. In deze egaline wordt een sterk polyesterdoek gelegd om het geheel nog verder te beschermen en een mooie gladde vloer voor de tegelzetter op te leveren.

 

Tegel vloerverwarming voor nieuwbouw en renovaties

Tegelverwarming kan overal onder natuursteen en tegels gelegd worden. Zowel bij nieuwbouw als bij bestaande bouw. Particulieren en bedrijven kunnen ons inschakelen voor tegelverwarming. In de gewenste ruimte wordt eerst een isolatielaag aangebracht waarna onze monteur begint met het leggen van de verwarmingsdraden. Over de verwarmingsdraden wordt vervolgens een dunne laag egaline aangebracht waar een sterk polyesterdoek in wordt gelegd.

Zo wordt de tegelverwarming goed beschermd en heeft de tegelzetter een gladde vloer om de tegels op te leggen. Voor al onze tegelverwarming geldt dat de gebruikte verwarmingsdraden voorzien zijn van een keurmerk zoals INTERTEK, ETL SEMKO en CE. En mocht er een breuk in de tegelverwarming zitten, dan kunnen wij deze op sporen en repareren met behulp van professionele apparatuur. Uiteraard valt dit allemaal onder onze service .

Bent u geïnteresseerd in tegelverwarming?

Vraag vrijblijvend online een offerte bij ons aan. Wilt u eerst graag meer weten over de mogelijkheden van tegelverwarming in uw situatie? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over tegelverwarming!